Pořízení si dalšího člena domácnosti v podobě malého chlupatého štěstí, štěněte, je krok který je třeba důkladně promyslet. Ostřílení chovatelé moc dobře ví, co vše obnáší radost, ale i starost o psa. Rozhodně to není módní výstřelek, či rozmar. Naopak, průměrný věk nejlepšího přítele člověka je od 8 do 15 let v závislosti na plemenu. A neobnáší to jen čas her a mazlení, ale i péči a odpovědnost.

Akita inu, štěňata jak z hračkářství. Plemeno více než zajímavé a nutno přiznat, že není zrovna vhodné pro úplné začínající chovatele. Je to oddaný společník, který miluje svou „smečku“ v podobě rodiny a její odhodlanost ji bránit v ohrožení je pověstná. Vysoce inteligentní a důstojný pes, který má sklony být tvrdohlavým, ale naprosto úžasně učenlivý a co se jednou naučí, už nezapomene. Zvláštností tohoto plemene je, že díky její srsti nemá typický psí zápach.

štěně akita inu

Kde si ale vybrat tohoto společníka? Pokud chcete mít opravdu jistotu nejen zamýšleného plemene, ale především kondice a zdraví štěňátka, doporučil bych bezesporu osvědčenou chovnou stanici. A jednou takovou určitě je Kenichiai. Podrobné vysvětlení všech důležitých pojmů, a na co vše si dát pozor je na výše uvedených stránkách popsáno přímo dokonale.

Akita inu

Šetřit se tady rozhodně nevyplatí. Akita Inu štěně je na první pohled malá chundelatá kulička. Nemotorně pobíhající chomáč, veselé a hravé stvoření, které okamžitě vykouzlí úsměv na tváři. A zdraví tohoto „prcka“ je na prvním místě. Díky tzv. s PP máme jistotu o původu. Jakýsi rodný list malého prcka, kde mimo základních informací se dovíme rodokmen až do čtvrté generace. Jistota, že rodiče námi vybraného štěňátka jsou bez vad a ve výborné kondici. Minimalizujeme tak, že skryté zdravotní problémy rodičů a následné vrozené vady mám nepoctivý chovatel zamlčí. V takovém případě je pak léčba bez PP rozhodně finančně náročnější. Psychicky a finančně následná péče o takové štěně není rozhodně to, proč jste si psího miláčka vůbec pořizovali.