Zatímco dospělí mnohdy rádi vzpomínají na bezstarostné dětství, děti naopak rády předstírají, že jsou dospělými. Rády si hrají na zaměstnání, rodinu, nebo si představují, čím jednou budou. Které hračky je tedy tolik zabaví?

Kuchyňka

Spousta dětí nadšeně sleduje maminku, která právě krájí zeleninu, a hází ji do hrnce s vroucí vodou. Obdivují kouzla, které se pod jejíma rukama dějí tak, že za chvíli z několika ingrediencí vytvoří chutný oběd. A možná to je tím důvodem, proč si dovedou celé hodiny hrát v dětské kuchyňce, kde vytváří nejrůznější pokrmy, a napodobují tak maminčin um. Pokud je tato hra přestane bavit, kuchyňka se promění v kuchyni šéfkuchaře, a děti otevírají svoji první restauraci. Nemusíte mít strach, jistě vás brzy pozvou, abyste přišli na ochutnávku jejich delikates. Jakou kuchyňku ale zvolit? Investujte do kvality, která se vyplatí. Vyhněte se plastovým kuchyňkám, které se snadno zničí,  a kupte raději bytelnou dřevěnou kuchyňku. Potraviny a hrnce k ní snadno dokoupíte, některé potraviny dokonce můžete vyrobit doma z kusů látky. 

malý vysokoškolák

Obchůdek

Děti se v povoláních dospělých zatím moc nevyznají, proto mnohdy nevědí, jak je ve skutečnosti práce prodavačky náročná a podhodnocená, ačkoliv je tolik důležitá. Dětem přijde zábavné sledovat v obchodě milou paní za kasou, která jim markuje veškeré zboží, a přebírá od rodičů peníze. A právě proto pak sní o tom, že jednou budou prodávat v obchodě také. Kupte jim tedy obchůdek, v dnešní době seženete i šikovné pokladny se scannerem, velký sortiment plastového a papírového zboží, dětské hrací peníze, i pojízdný košík. Nejlépe si tak vyhrají s kamarády, ale občas povinnost nakupujícího připadne i na vás. Tuto hru můžete spojit i s kuchyňkou, pokud je dětí více, jeden vaří, a musí zajít nakoupit potraviny, aby bylo z čeho uvařit oběd.

malý sourozenec

Domácnost

Vy už máte možná věčného úklidu plné zuby, ale děti se tolik snaží pomáhat. Zkrátka jim vaše rutinní povinnosti připadají neskutečně zajímavé, a chtějí je zkoušet taky. Nechat však čtyřleté dítě prát, nebo vysávat, to by nemuselo dopadnout dobře. Můžete jim však nakoupit hračky připomínající skutečné doplňky domácnosti, jako například vysavač, pračku, kávovar, žehličku, koště, mixér, a mnoho dalšího.