Většina českých rodin svoje cennosti ukládá pouze do různých “tajných” skrýší v domě. Jsou to oblíbené knihovny, místa pod koberci, různé dózy a hrnečky. Za čas se mnoho střádalů usilovně snaží rozpomenout, kamže to svůj poklad vlastně uložil a nastává doba velkého pátrání a osočování dalších členů rodiny z jeho přemístění. Pokud chcete mít jednou pro vždy klid, je na čase pořídit si trezor, který vás všech výše zmiňovaných starostí nadobro zbaví.
trezor ve zdi
Dnešní trh nabízí mnoho variant bezpečnostních trezorů, v různých velikostech a cenových relacích s ohledem na použitý materiál a sílu stěn.
Jestliže jste tedy vlastníky například šperků, zbraní, nebo potřebujete mít stále fyzickou sumu po ruce, neváhejte investovat do kvalitnějších schránek. Výrobci nabízejí trezory volně stojící, přenosné, ale pro výše jmenované požadavky, tedy s ohledem na velkou hodnotu přechovávanýchpředmětů, je vhodné volit ukotvení do zdi. V mnoha případech se totiž ukázalo, že uchycení trezoru k nábytku, nebyl pro zloděje žádný problém. Navíc ukotvený trezor máte možnost pojistit. Pokud tedy přemýšlíte o pojistce, nejprve oslovte pojišťovnu, která vám zašle bezpečnostní požadavky na typ trezoru, který lze pojistit. Poté s tímto dokumentem oslovte přímo specializovaného prodejce, jenž vám na základě informací pojišťovacího domu doporučí nejvhodnější model.
čára k podpisu
Jedním z mnoha důležitých předpokladu pojistky, je například doklad o certifikovaném typu trezoru. Kromě zmiňovaných velikostí, materiálů a síly stěn, také můžete volit různé typy zámků. Jsou to klasické zámky na klíč, dále hojně používané mechanické, či elektronické kombinační zámky. Každý ze jmenovaných typů má pro svoje použití svoje výhody, ale i nevýhody. Od možné ztráty klíčů, přes zapomenutí číselné kombinace, až po vybití baterie u elektronického zámku. Tyto otázky vám svými radami a doporučeními pomůže vyřešit specializovaný prodejce.