Skype
Asi nejznámější ze všech komunikačních kanálů, co jich jen na internetu je. Nabízí jak možnost psát si, tak možnost videohovorů, a to včetně konferencí. Pro jeho založení potřebujete akorát emailovou adresu, nevyžaduje po vás osobní údaje. Skype je perfektní, pokud si chcete povídat, ale nemáte zájem o sociální sítě. Ze všech programů je asi nejjednodušší k používání, prostě jen zmáčknete tlačítko a voláte. Navíc po nabití kreditu máte možnost z něj volat a psát i na běžná telefonní čísla.
 smartphone a žena
SMS brány
Ne tak známé, ale účinné řešení, pokud potřebujete někomu rychle poslat sms na jeho telefon. Je to zadarmo, ale nepotřebujete k tomu žádný účet ani nic podobného. Prostě jen najedete na stránku, naťukáte text zprávy, telefonní číslo příjemce, a pokud chcete, tak vaše telefonní číslo, a odešlete. Je to ideální řešení, pokud příjemce nemá účet na žádné síti.
 podnikatel s mobilem
Facebook
Samozřejmě, i Facebook má možnost psaní zpráv a komunikace pře webkameru. Dokonce se dá udělat i hovor ve více lidech, ale musíte si kvůli tomu založit novou skupinu, takže se vám může stát, že brzy budete mít zprávy zaplněné skupinami, které jste si založili jen kvůli jednomu hovoru. Na druhou stranu, pokud už účet máte, nemusíte si zřizovat nic dalšího. Výhodou naopak je možnost tvořit plány a nastavovat upomínky přímo v chatu. Trik pro ty, kdo nemají rádi sociální sítě, ale stále si chtějí povídat: aplikace messenger funguje i tehdy, pokud máte účet deaktivovaný. Takže s přáteli si můžete psát i tehdy, když jste na Facebooku neviditelní.
 
Whatsapp
Funguje na kombinaci internetu a telefonního čísla. Kromě aplikace nepotřebujete nic dalšího, a s lidmi se spojujete sice po internetu, ale podle jejich telefonního čísla. Není tolik známý, ale ze všech dostupných, upřímně řečeno, jeden z nejpraktičtějších.
 whatsapp konverzace
ICQ
Trochu zastaralé, ale účinné. Ze všech výše zmiňovaných má asi nejvtipnější, byť trochu nepřehledný, design, a dokáže všechno to, co ostatní, tedy povídání i telefonáty. Někteří lidé na něj stále nedají dopustit, ale většina už dnes přešla právě na pohodlnější a přehlednější Facebook.