Minimalismus je kromě životního stylu také umělecký směr, který úspěšně již mnoho let využívají architekti a designéři. Ve svých návrzích dávají přednost kvalitě před kvantitou. Pokud se vám tento styl zalíbí, můžete se jím inspirovat a provzdušnit svůj život i domácnost. V jednoduše zařízeném domově se budete cítit spokojeně, klidně a soustředěně.
 klíč na šňůrce
Důvodů, proč je minimalismus tak oblíbený, je hned několik. Co patří mezi největší plusy?
·         Volný čas – Když vlastníte méně věcí, logicky to znamená kratší úklid a poté vám zbývá více času na jiné činnosti. Navíc máte uklizeno téměř pořád, a tak většinou stačí jen poklidit takový ten „provozní“ nepořádek.
·         Příjemné domácí prostředí – Jakmile se přestanete obklopovat zbytečnostmi, budete se domů vracet ještě raději.
·         Menší ekologická stopa – Méně nákupů se rovná méně odpadu a zároveň také menší zátěž pro životní prostředí. Kromě třídění odpadu jde o další věc, kterou děláme pro naši planetu.
·         Ušetřené peníze – Potřebu šetřit máme všichni. Jestliže se budeme ubírat směrem minimalismu, bude se nám v našem počínání dařit.

kalendář u polic
Proberte také svůj šatník
Zapomeňte na kombinace materiálů, barev a střihů. Nechejte se nést v duchu jednoduchosti. Na minimalistickém oblečení nenajdete výrazné doplňky ani divoké vzory. Jednoduché linie a barvy dokáží být také nápadné, když víte, jak je použít.
 police nad stolem
Základy pro začátečníky
1)      Nechejte v prostoru vyniknout zajímavý nábytek a dekorace s citovou vazbou.
2)      Odstraňte z interiéru nadbytečné doplňky, ozdoby a veškeré lapače prachu.
3)      Odpusťte si frázi „to se může ještě hodit“ – jestliže jste danou věc potřebovali doteď, jako by nebyla. Co se týká oblečení, zejména toho „do kterého určitě zhubnu“, zde platí totéž – buďte nekompromisní a vyřazujte.

Cesta minimalismu je dlouhá. Postupem času se vám změní priority a především poznáte, že věci mají sloužit vám a ne naopak.